Kedves látogató!
Üdvözöllek az oldalamon. Először is engedd meg, hogy bemutatkozzak. A nevem Erika, három gyermek édesanyja és három gyermek nagymamája vagyok. Mindig is szerettem sütni, főzni és a család asztalára finom és egészséges ételeket tenni. Úgy kb 10 éve elkezdtem kovászos kenyereket sütni és bizony, ha az ember elkezd kovászolni azt vagy rövid időn belül megunja vagy szerelemmé válik. Nálam a második jött be. Egyszerűen nem lehet szavakkal leírni milyen érzés amikor pár összetevőből egy csoda születik. Na de nem is szaporítanám tovább a szót, igazán egy éve kezdtem komolyabban bele a kovászolásba. Eleinte csak bemetszettem a szokásos módon a kenyérkéket, majd mindig újabb és újabb merészebb mintákat metszettem a tésztába és izgalommal teli várakozással álltam a sütő elött és vártam mit sikerült alkotnom. Na innen aztán nem volt megállás, mindig agyalok és mindig kutatok újabb minták után. Igyekszem mindig fejlődni és mindig szebbet, jobbat alkotni. Szeretnék kitűnni a kenyereimmel, ezért is jött létre ez az oldal, hogy minél több ember megismerhesse kézműves kenyereimet. A kenyeres képek mellett találsz leírást az oldalon arról is, hogy miért kovászos és miért nem élesztős. Nagyon sok ember puffad és rossz a közérzete a kereskedelemben kapható nagyüzemben gyártott pékárutól. Sokszor azt mondják glutén érzékenyek, holott tapasztalatból mondom, ez nem így van. Nézzük csak meg miből áll egy nagyüzemben gyártott kenyér. Liszt, víz, élesztő, állományjavító, tömegnövelő és még sorolhatnám. Ezzel szemben az én kenyereim nem tartalmaznak semmilyen mesterséges összetevőt, kizárólag természetes és magas minőségű összetevőket. Magas minőségű liszt, tisztított víz, Parajdi só és természetesen vadkovász, vagy az édes tészták Madre kovászt. Az oldal főként kenyerekkel kapcsolatos, de fogsz találni torta, süti és akár étellel kapcsolatos bejegyzést is néhol.